Premium content ophalen
  • Door de coronapandemie werken veel mensen al maandenlang thuis. En mogelijk wordt er ook na de crisis minder op kantoor gewerkt.
  • Dat is voor sommige gezinnen slecht nieuws. Een keukentafel, slaapkamer of andere ruimte in het huis is ineens niet meer bruikbaar voor andere gezinsleden.
  • Moeten werkgevers het gebruik van kostbare ruimte thuis structureel vergoeden? Hoe doen bedrijven dat waar thuiswerken al de norm is?

Door de coronapandemie werken mensen meer thuis dan ooit. Kamers, hoeken en keukentafels zijn opeens werkplekken en in sommige gevallen daardoor minder begaanbaar voor andere gezinsleden. Een deel van het huis is voor een deel van de dag ingericht voor de werkgever. Moet daar een structurele vergoeding tegenover staan? 

Marina ter Woort, moeder van twee kinderen van 2 en 6 jaar, vindt van wel. Sinds de coronacrisis is ze een slaapkamer kwijt in hun relatief kleine huis van 58 vierkante meter.

“Mijn vriend heeft een salesfunctie en is veel  aan het bellen. Dat gaat niet als er een peuter naar binnen rent”, zegt Ter Woort. “Maar het is vooral onhandig omdat ik als freelancer óók thuiswerk. Voorheen hadden de oppas en de kinderen dan een uitwijkmogelijkheid naar de slaapkamer, maar nu moeten ze naar buiten.” 

Premium content ophalen